Avfallsklassifisering og resirkuleringsmetoder for knappbatteri

Først,knappebatterierer hva søppel klassifisering


Knappebatterier er klassifisert som farlig avfall.Farlig avfall refererer til brukte batterier, avfallslamper, avfall av legemidler, avfall av maling og dets beholdere og andre direkte eller potensielle farer for menneskers helse eller det naturlige miljøet.Den potensielle skaden på menneskers helse eller det naturlige miljøet.Når du kaster ut farlig søppel, bør du passe på å plassere lett.
1, brukte lamper og annet lett knust farlig avfall skal legges med emballasje eller innpakning.
2, bør legemiddelavfall settes sammen med emballasjen.
3, plantevernmidler og andre trykkbeholdere, bør brytes etter hullet satt.
4, farlig avfall på offentlige steder og ikke funnet i de tilsvarende innsamlingsbeholdere, bør farlig avfall fraktes til stedet satt opp innsamlingsbeholdere for farlig avfall riktig satt.Innsamlingsbeholdere for farlig avfall er merket med rødt, der kvikksølvholdig avfall og legemiddelavfall må kasseres separat.

 

For det andre, knapp batteri resirkulering metoder


Formmessig deles knappebatterier inn i søylebatterier, firkantede batterier og formede batterier.Fra om det kan lades, kan deles inn i oppladbare og ikke-oppladbare to.Blant dem inkluderer de oppladbare 3,6V oppladbar litiumionknappcelle, 3V oppladbar litiumionknappcelle (ML- eller VL-serien).Ikke-oppladbare inkluderer3V litium-mangan knappcelle(CR-serien) og1,5V alkalisk sink-mangan knappcelle(LR- og SR-serien).Etter materiale kan knappebatterier deles inn i sølvoksidbatterier, litiumbatterier, alkaliske manganbatterier osv. Statens miljøvernavdeling har tidligere spesifisert at avfallsnikkel-kadmiumbatterier, brukte kvikksølvbatterier og brukte blybatterier er farlig avfall. og må skilles ut for resirkulering.

Avfallsdatoen for vanlige sink-mangan-batterier og alkaliske sink-mangan-batterier hører imidlertid ikke til farlig avfall, spesielt avfallsbatterier som i utgangspunktet er blitt kvikksølvfrie (hovedsakelig engangstørrbatterier), og sentralisert innsamling oppfordres ikke til.Fordi Kina ennå ikke har spesielle fasiliteter for å sentralisere behandlingen av disse batteriene, og behandlingsteknologien er ikke moden.

De ikke-oppladbare batteriene på markedet oppfyller alle den kvikksølvfrie standarden.Så de fleste ikke-oppladbare batterier kan kastes direkte med husholdningsavfallet.Men oppladbare batterier og knappebatterier må legges i søppelkassen.I tillegg til alkaliske manganbatterier, som sølvoksidbatterier, har litiumbatterier og litiummanganbatterier og andre typer knappebatterier skadelige stoffer inne, som kan forårsake forurensning av miljøet, så de må resirkuleres sentralt og ikke kastes etter ønske.


Innleggstid: 21. februar 2023
+86 13586724141